Verhalen uit het Hart

Wie weet werkelijk hoe oud ze is? Stel je voor wat  ze allemaal heeft meegemaakt, wat ze heeft aanschouwd. Wat en wie heeft zien gaan en komen?Hoeveel mensen hebben haar niet aanbeden, van haar gegeten, haar misbruikt en haar aandachtsvol liefgehad?  

Hoeveel heeft ze niet geschonken én genomen?                                                  Uit stof zijt gij geboren en tot stof zult gij wederkeren. De Aarde geeft en de Aarde neemt. Hoeveel graven bewaakt ze niet teder in haar schoot?

Zoals in de Chinese geneeskunstkunst al eeuwen gekend is, lopen over het menselijk lichaam energiebanen, meridianen. Het zijn kanalen van levensenergie. Zo lopen over Moeder Aarde deze ook. Ze worden wel Leylijnen genoemd.

Op knooppunten van Leylijnen liggen (of lagen) vaak bijzondere, veelal spirituele bouwwerken. Met hier onlosmakelijk aan vastgeklonken, verhalen, sagen en legenden.

Een voorbeeld is Glastonbury in het Graafschap Somerset, Groot Brittanië. Vele eeuwenoude verhalen liggen verankerd op deze plaatsen, zoals in Glastonbury de Arthur Legende. Maar ook het verhaal dat Jozef van Armitrea (de oom van Jezus) deze plaats bezocht (met de jonge Jezus).

 

De kip of het ei: Werd De Sint Pieter te Rome gebouwd op een kruispunt van Leylines en liftte ze zo mee op Moeders Aarde energie? Of is het misschien zo dat als door de eeuwen heen mensen naar een plek trekken met een zuivere intentie, devotie en energie, dat als een plek als niet heilig was, deze het uiteindelijk vanzelf wordt?

 

 

 

 

Jan Adam  |  verhalen uit het Hart